Repair motor seringgit..

Hehe..
tadi dalam Pukul 2..aku pegi lah nak baiki motor..
Motor aku ni sebenarnya dh lama "demam"..
aku pon dah lama tak meronda kerna RH aku tu dok bunyi
"kroh kreh kroh kreh ktaq ktaq"
Niat dihati nak p baiki lama dah..
Tapi pikir balik mau kena repair mahal..kesian pulak dekat abah..
dok ingt kena ratus2 dah sebab mcm bunyi dekat gear [ gear box]..
Tapi dah xnaik motor n xbaiki..
rasa nak kemana2 sahaja mesti terbatas..
tadi aku pon pegi lah baiki..
bawak la duit sampai dekat 100..
bajet dlm 60 @ 70 kot..
HAHA..aku p aku cerita la masalah2 motor tu..
Abang tu kata "oo..rantai kendoq kot"..
entah la.. dia pun repair la rantai..
dia kata kat aku " p test tgk..kalau tak ok bwk mai balik"
aku pon try naik la test ..pastu mmg btol la xbunyi dah..
Aku pi balik kedai dia.. "abang..ok dah la.. brapa ?"
dia kata "mai seringgit dah la"..
ok byr then balik..
balik tu hentam gelak dengan mak abah aku xbhenti..
tak mau pebaik sgt..kan kena seringgit ja
TERBAEKKK LAH! haha..

[ RH8278.. jangan buat masalah lagi okay..Tuan Anda risaukan anda..dia tak boleh meronda]

:
:
:

emm..lagi 1 berita..aku dapat interview kt UUM..untuk kos SOCIAL WORK..
3 May ni INSYAALLAH..
DOAKAN AKU YA..
KAWAN2 YG DAPAT JUGAK..
ALL THE BEST 
(6,6)

...............................................................

4 comments:

nadzatul_crazy96 said...

GOOD LUCK for interview UUM tu yee...
then...baiki motor rm1 je..
yg lbey rm99 tu elok lah blnja kita ye nanti...hehe...;p

lis :) said...

chaiyokk darl :)

Nurul ain said...

aina : thanks :) belanja nanti lah yer.. busy2.. HAHA..

lis : thanks :) i'll try my best..

nadzatul_crazy96 said...

hehe..yelaa...apa apa aja..saya tggu itu...haha..;p