Naik titi Gantung :)

Assalamualaikum dan Selamat Petang..
Hehe..petang ini aku tak da aktiviti..
so..edit and hupdate belog saja lah..

Entry kali ini..Tajuk dia
"Naik titi gantung"
Dimana ? Kat Pengkalan Asam a.k.a Denai..
Aku pi pon bukan untuk jog mahupun Dating..
Haha..just dating with my little Prince n Princess only..
Kakak aku ada Training untuk Hospital..
Ada sukan apa ntah nanti..
Dia masuk Netball..
jadi diorang Training disana..
Aku pegi pun sebab nk bwk sikecik2 tu lah..
Kakak aku tinggal kami di Playground..
ADAM dan JIHAH nak main playground..
takpe lah..kak aku pulak Training diseberang sungai belah sana..
Mula2 okay la dua orang ini..
Tetiba TERNAMPAK ibu disebelah sana..
Mengamuk tak hingg la nak pi seberang sana..
NAK PI CMANA ?
Alamak..naik titi gantung..
aku ni dah 1000x pikiaq..
nak pi tak..nak pi tak..tapi Adam dah pun sampai ataih titi gantung..
Takkan nak biaq dia pi sorang.."DAnGeRoUs"..
yang Najihah ni dok jalan dengan aku lagi..aku cakap kt dia..
"takpayah pi la adek"..
Menangis terus si Najihah ni tgk Abang dh sampai kat tengah Titi..
NAK IKUT..
Last last aku pon dengan lafaz bismilah..
lalu la titi gantung tu..rasa cm lama gila nak sampai belah sana..
elok sampai sana.. Rasa macam pecah peluh habis..
Takot punya pasai..Adam kata "Relax la achu,macam naik Airasia jea"..
Tengkurak...aku dh mcm nak mati lalu ctu..
HAHA..

sampai sana..tgk ibu main jap..pukul 7 balik la..
balik kami tak lalu dh titi gantung..
kami lalu ikut JALANRAYA..
IBU adam pun takut jugak..tp cover ja td depan kawan2..
HAHA..

(^..^)
Rasa seram sejuk ja bila nampak kat bawah air banyak..lepas tu TITI goyang2..
Sangat Ngeri..
HUHU..


daa..Assalamualaikum.. c u on the next coming post :))

3 comments:

syazwanis said...

hahaha...best nyaaa..:P

lis :) said...

t kta p weh sna.. tingin gak nk lalu.. huhu

Nurul ain said...

wani : haha..best gila..bila tgk ayaq bawah.. rasa gayat nk mampus..titi goyang2 bila jalan.. adehh.. rasa nk mati tgh jalan tu ja mau putus.. hehe..

lis : boleh saja.. dekat je dgn tmpt keja hg..aku lalu titi tu bru 2x kot..dulu p dgn sepupu..ngeri jgk..kmrin trpksa ja lalu tuu.. hu3