Hanya kerana 'surat tawaran'

Assalamualaikum dan salam ramadhan..
Huhu..dah lama tak update blog..hari ni baru ada idea nk update..
idea pon sebab taksat baru terjadi kat aku...

Huhu..pukul 2.00 tadi aku ada apppoinment dgn Doktor untuk medical check up..
Aku sampai di K.K Kangar pukul 1.50.. nak amek number dia mintak SURAT TAWARAN..
Aku cakap aku xbawak..dia suruh balik amek.. haihhh..
aku kata borang UPSI ni xbleh ka ganti surat tawaran.. 
ngenggg sungguh.. dia suh aku balik amek.. oke tak pa laa..
aku balik amek.. aku pecut gila baqqq hangggg..
pukul 2.10 sampai balik di KK Kangar..
tunggu giliran semula dan naik ke tingkat 1..
selepas naik depa panggil cek tinggi n berat..
wahaha..aku dah tinggi sikit dr dulu * bangga*
lepas tu depa panggil cek tekanan darah.. *tobat naik baq hang*
aku tengah bengang kat misi2 tu sebab dh sampai sana
 tak nak amek plak SURAT TAWARAN comel aku tu..!!
first check : 141/73
second check : 139/70
third check : 135/70
dah masuk jumpa doktor Aina kat bilik 11 tu.. dia cakap kat aku BP tinggi..
Nak mai lain ke ? atau nak saya sain kata tak sihat..
Bodoh piang laa.. aku tengah panas ni..
 buat senang kata aku xsihat..sihat walafiat nih..
tapi sebab panas dan bengang mana BP tak naik..
dan aku buat keputusan nak mai lain..
dia bagi aku appointment hari lain..
So,jumaat ni kena p lain laa.. nak p kali ni nak ajak abah aku 
sebab nek keta kot tak panas sangat..huhu..
DUGAANNN...huhu..
oke..itu saja yang aku nak ceta =) senyum p lah kot2 mau hilang marah ni..
hahaha.. kbaii..


p/s : hari ni 9.8.11 Happy birthday  awyyn teletubbies yang ke 18..
May Allah bless you.. =)

4 comments:

syazwani binti jafri said...

wei...bapa tinggi bp ang...tu kategori hypertension dah oiii...huhuhu...

Nurul Ain said...

memang aku hypertension n hyperactive suma dh.. pasai dia suh aku balik amek srt twrn,padahal lpas tu xmintak pon....pecut gila weyy.. xpnah aku bwk motor selaju itu.. hu3..

syazwani binti jafri said...

mujur xjdi pa2 tyme bwak moto laju tdi...sbar2 naa...dgaan bulan ramadhan...:)

Nurul Ain said...

wani : hehe.. alhamdulillah.. settle sudh urusan aku..aku p klnik Ihsan.. xpyah p dh jumaat ni kat KK Kangar tu..aku mluat dah nk p.. kmrin aku bwk tu xda la laju sgt.. gpun keta xbyk sgt..trfc lght pon cm nk bg pluang kat aku ja..asyik hjau ja suma yg aku lalu.. hehe..