kisah Sarawak 2010

Last year.. bulan 10 iaitu 1~4 Oktober 2010..aku dan jugak my family ada la pegi bercuti di SARAWAK iaitu negeri bumi kenyalang..kami pegi pun sebab ada iklan AIRASIA buat tambang murah untuk pegi dan balik..so, kakak aku pon tempah la tiket dan kami pi 6 orang saja..KAK,ABG JAN,ADAM,NAJIHAH,AKU,ACHIK..kami pi 1 oktober flight pagi dan balik 4 oktober flight petang..


KEK LAPIS SARAWAK yg sgt sedapp dan maniss..hu3


(gambar diatas tu kat LCCT lg) 

(gambar diatas tu gmbaq adam n najihah yg sgt seronok naik flight)

sampai di SAraWaK..kami pon pargi check in D Laila INN iaitu sebuah hotel budget saja yg terletak di pekan KUCHING dan tidak jauh dari SARAWAK WATERFRONT..kalu nk pegi situ..jalan kaki pun boley..ha3..di sana.kami di bawa meronda oleh kawan kak aku yg telah mnetap dsana selama beberapa tahun..kami pegi makan, jalan2 dan ronda2 di KUBAH RIA,PASAR SATOK,SERIKIN,MATANG dan sebagainya lagi la..lupa dh pon apa nma tmpat tu..ha3..

shoping kat sana xkira lah..bwk berapa pun duit cnfirm habis shopping BAJU,KEK LAPIS,KEYCHAIN.TERUBUK MASIN,GELANG2,dan SOUVENIR2 lain lg..hu3..yg penting kwn2 aku dpt kan souvenir tu?? ha3..

sekian saja coretan "sayya"  tentang SARAWAK..ha3..dh xda idea nk buat karangan..

5 comments:

syazwanis said...

hehe.. thank yaa 4 souvenir anda :D

Nurul ain said...

ha3..ok2..wess..janggal la..xreti lg guna

Nurul ain said...

lawak kot..ha3

syazwanis said...

slow2 la dear ... t sumanya okehh ... :D

Nurul ain said...

wani..ok2..like2!!